fr dk --> Home

lise

I denne historiske essay møder vi en række spændende og interessante mennesker fra det franske Schweiz: Elie-Salomon Reverdil fra Nyon, som drog til Danmark med Oplysningtidens revolutionerende ideer og blev huslærer, siden uofficiel minister for den syge konge, Christian VII. Reverdils venner: Paul Henri-Mallet fra Genève, historiker og forfatter, og Charles-Victor de Bonstetten, adelsmanden fra Bern, forfatter og landfoged i Nyon, som flygtede til Danmark efter den schweiziske revolution i 1798 og fik dansk statsborgerskab.

Vi møder danske kunstnere, politikere og intellektuelle, der drog sydpå med mange og lange ophold i Vaud og Genève: De to store Bernstoffer, onkel og nevø, som begge blev dansk udenrigsminister; Jens Juel, vores fremragende portrætmaler som forevigede hele det bedre borgerskab i Genève og hans venner og kunstnerkolleger; Friederike Brun, digter, forfatter og veninde af Bonstetten og Germaine de Staël.

Lise Arends Olsen fortæller på en let og levende måde om mange spændende og dramatiske begivenhender, som understreges med citationer fra hovedpersonernes breve og dagbøger. Bogen er skrevet på fransk, 183 sider med 35 illustrationer.

Udkom i 2007 hos Cabédita, 1145 Bière, Schweiz (www.cabedita.ch) med støtte fra: