dk --> Home

lise

Bogen omhandler digteren og forfatteren Jens Baggesens liv (1764-1826) og ægteskaber med to schweiziske kvinder og foregår i Schweiz, Frankrig, Tyskland og Danmark i slutningen af det 18e begyndelsen af det 19e århundrede. Mellem Oplysningstiden og Romantikken og på et tidspunkt hvor hele Europa var i kog pga den store Franske Revolution og Napoleonskrigene.

Den smukke, varmhjertede og impulsive Sophie Haller fra et højkulturelt patricier hjem i Bern og den reserverede, intellektuelle og principfaste Fanny Reybaz fra Genève blev poetens skæbne. To kvinder, to diametrale modsætninger og to helt forskellige integrationsforløb i deres nye fædreland Danmark. Jens Baggesens komplicerede familieliv er som et teaterstykke udspillet i kulisser af historisk format: Kærlighed, had, død og revolutioner i flertal, alle ingredienserne til et stort emotionelt drama.

Bogen, som er udgivet i efteråret 2012 hos forlaget Underskoven (forlaget@underskoven.dk) København, er på 303 sider med 17 illustrationer.

Udgivelsen er foretaget med støtte fra Veluxfonden.

Forfatteren blev i februar 2014 tildelt Jens Baggesen prisen for dette arbejde.